CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Assalamualaikum

untuk pengetahuan anda
segala posting yang di terbitkan di dalam blog ini
adalah sumber/artikel/cerita dari mailbox saya yang telah
dikongsi oleh rakan rakan group

jadi..janganlah anda menuduh saya mengambil,mengedit dan selain nya dari mana mana fakta
kerana niat saya hanya untuk berkongsi sumber/artikel/cerita
yang telah saya baca

harap maklum

ikhlas
sweetmiko

Selasa, 26 Oktober 2010

8 Petanda Dia Adalah Soulmate (Jodoh) Kamu


8 Petanda Dia Adalah Soulmate (Jodoh) Kamu...

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan  fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda  lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh  (soulmate) kita atau bukan?

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang  adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat  saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting  adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan  secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan  meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada  harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup  kamu! 

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan  sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang  perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh  kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati  kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya  satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu... 

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan  tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan  setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda  bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia  selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan  duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat  kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala  kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya... 

Petanda 6
Dia tak terlalu  peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu  kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya...  kalau begitu ini bisa berarti dia  sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak  malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil  'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun  menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk  bersama! 

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih  selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia  apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan